KONYA / SELÇUKLU - İbrahim Yapıcı İlkokulu

İbrahim Yapıcı İlkokulu

Nişantaşı Mah. Yatkın Sok. No2 Selçuklu/Konya
Vizyon
Biz İbrahim Yapıcı İlkokulu olarak düşünüyoruz ki ; Ülkesine yararlı , milletimizin değerlerini özümsemiş , özgüveni tam , bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgileri kullanarak yeni bilgiler üreten , insan yaşamının sürekli bir öğrenme , yenilenme ve gelişme süreci içinde geçtiğini bilen , Atatürk’ün “ Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak” idealine gönül vermiş öğrenciler yetiştirmeliyiz.
Misyon
Biz İbrahim Yapıcı İlkokulu olarak ; Öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetiştirmek. Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumu ve kültürünün gelişmesini sağlamak, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi-yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak, İçin VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ.
Başarılar
Okulumuz öğrencileri OGES çerçevesinde yapılan SBS ‘de oldukça başarılı sonuçlar almıştır. Son 3 yılda Ortaöğretim kurumlarına sınavla yerleşen öğrenci oranının (8.sınıfı bitiren öğrenci sayısına göre) % 56 civarında olması bunun göstergesidir. Futbolda : 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı İl Birinciliği 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı İl İkinciliği Sosyal kültürel yarışmalardaki başarıları da şöyledir. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı: Bengünur Doğan 7/D "Kanserle Savaş" Konulu Resim Yarışması İlçe Birincisi Bengünur Doğan 7/D "Polis" Konulu Resim Yarışması İlçe Birincisi Bengünur Doğan 7/D "Vergi Konulu" Afiş Yarışması İl Birincisi 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı: Pelin ÖZ 6/A "24 Kasım Öğretmenler Günü “ Konulu Resim Yarışması İlçe İkincisi Tuğçe KARAKÖY 6/C "24 Kasım Öğretmenler Günü “ Konulu Resim Yarışması İlçe Üçüncüsü
Toplantı Salonu :1
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM